Hyvaa paivaa. Kuumaa paivaa. Polttavaa paivaa.

Viime viikonloppuna pyorahdin Taipeissa. Aivan uskomattoman erilainen paikka, kuin Khsiung. Miksi? 1. Ihmisten ulkonako: Klaiset ihmiset on laihoja ja lyhyita ja tosi "tai ke"isia (ehka junttimainen on paras sana), mutta nuorilla on aina tyylikkaat vaatteet tai koulupuku. Taipein nuoret... noh, koulupuku on krhm... nain etelaiselle hieman huorahtava (omg kuinka lyhyita hameita), miehet tosi pitkia ja vaatemaku on kaikilla kuin suoraan tuulipukukansan valittemaa :D Taipeilaiset on Khsiungilaisia LIHAVEMPIA :S

Me mentiin THSR:lla ja se oli erittain "fan bian" (eli CONVINIENT. Taiwanilaiset rakastaa sanaa KAYTANNOLLINEN.) Liput makso 3000 Taipeihin ja takasin. Mutta who cares, se oli erittain hauska reissu!

Me kaytiin shoppaileen (mulla rupee nyt kaymaan semmonen ajatuskin paassa, etta teille pitais jotian tuliaisia ostaa :S:S:S) semmosella ostoskadulla, sit superkuuluisalla nightmarketilla ja syotiin kaikkee herkullista. Kahden paivan ajan amerikkalaiset vaihtarit raahas meita Taipein paikoista toiseen. Me kaytiin kuuluisassa temppelissa ja sit syotiin KAARMETTA. Ja nyt on pakko myontaa, juotiin 6 ihmista yhteensa kolme drinkkilasia kaarmeviinaa, mutta a) kaarmeen veri+vodka maistu "vetiselle vodkalle", kaarmeen myrkky ja ei tietoo mika, maistu pahanmakuselle yskanlaakkeelle ja kaarmeenmuna ja vihertava litku maistu vaan yksinkertasesti niin pahalle ettei siihen voinu ku kastaa kielensa ja meinas oksentaa. Ei me ees saatu niita shotteja juotua loppuun ku maistu niin oksettavalle :D Ja kaarmeen liha ei maistunu YHTAAN MILLEKAAN ja siina oli ihan hirveesti luita :S Etta nain.

Taipeissa me asuttiin yhden rotary sedan asunnolla. Se oli tosi kiva, kuskas meita paikkoihin ja osti meille aamupalaa. Vaikka Taipeissa on miljoona Starbucksia (aaah, starbuuuuucks aaaaaaaahhhhh), Taipein pikkukiskojen kahvi on OKSETTAVAA LITKUA. 

Sunnuntaina aamulla meilla oli yhen Tainanilaisen tyton kannykka ja meidan piti menna viemaan se bussiasemalle, mutta ME EI TODELLAKAAN LOYDETTY MEIDAN TIETA SINNE :D ja nain ollen mulla on Amandan kannykka... sittenpa kaytiin Palace museumissa kattomassa jotain hemmetin kuulusaa kaalia. Ja sit se oli semmonen naurettavan kokonen jadekaali ja ihmiset jonotti kattoon sita. En ihan ymmartany pointtia mutta hieeeeno homma :D Mutta siella museossa meni kuitenki nelja tuntia. Sit mentiin Richardin asunnolle, annettiin sille juustokakku ja se kyytsas meidat THSR asemalle. Mika onnistunut ja hauska vkl!

Eilen menin kavelemaan Love riverille ja sain kivesta paahan. Kaikki sanoo, etta Taipei on vaarallinen ja iso kaupunki, mutta ekan kerran ma jouduin sairaalaan, koska ma sain kivesta takaraivoon Khsiungissa :D Olin vaan kaveleen ja sit tuli pystysuoraan taivaalta kivi paahan. Nyt koskee paahan ja sain Panadolia ja jotain ihmelaaketta. En ajatellu syya, ku on niin pelottavan nakosia laakkeita :(

Tanaan kavin historiamuseossa ja huomenna elokuviin Lai Yong-Qin, Alexin, Mayan ja kahden meksikolaisen kanssa. Toinen niista taitaa olla Jeesus Kristus (valehtelematta) ja toisen henkilollisyydesta en ole viela varma.

Eli siis koeviikkoa eletaan.

Viimeiset hetket kasilla! LOL :D

Sain luva vaihtaaa sen lipun silleen etta tuun 7.7. kotiin (ooh Demon King paiva :D)

Etta tammosta. Ma haluan viela kayda Tainanissa ja Spassa ja Kentingissa ja tiedemuseossa ja kuumilla lahteilla ennen kuin palaan kotiin. We'll see will I be able to :D

 

Loppu yhteenveto: Jos saisit valita, valitsisitko Kaohsiungin vai Taipein:

Alli: K
Beia: K
DaeLee: T

miksi? Kaohsiung on kuvottavan kuuma, mutta mrt on paaaaaljoooon iisimpi ja Taipei on semmonen typeran kokonen kaupunki. Se on iso, muttei niinku Beijing. Kaohsiung on tosin hieman typera, se on vahan liian iso ollakseen pikkukaupunki... Mutta Khsiungilaiset ihmiset EHDOTTOMASTI ovat kohteliaampia. Mutta Taipei taas on KAYTANNOLLISEMPI.

Sitten viela yksi asia.

Tulevaisuuden vaihto-oppilaat. Jos jostain ihmeen syysta olette yhta pakkomielteisia, kuin mina olin ennen lahtoani ja luette entisten vaihtarien blogeja, ottakaa minuun yhteytta :D lahettakaa kommenttia tai jotain, niin voin vaikka sitten lahettaa teille sahkopostia. Eritoten jos olette menossa muualle, kuin Taipeihin, mina voin auttaa. Etelainen Taiwan on aivan eri maata, kuin pohjoinen ja nyt mina toivon, etta joku olisi voinut kertoa minulle enemman asioista. Taiwan muuttaa jokaista ihmista ihan kamalasti. Siis ei pahalla tavalla, mutta tosi paljon. Ja vaihtarien seura muuttaa ihmista myos :D
Koettakaaa olla avoimia, mutta torkeeta mielipiteitten jyraysta ei pida kenenkaan kestaa. Ja jos ajattelette jotain, elkaa jattako kertomatta sita host-vanhemmillenne. Esim. kun ma tulen palaamaan mun ekaan kotiin, ma en tule palaamaan mun tai chi - rutiiniin. Se vie liikaa mehuja naisesta.

Ja pikku vinkki.

Elkaa leipoko Taiwanilla, kuin erikoisspesiaali tilanteissa. Ma rakastan ruoanlaittoa, mutta...:

1. Raaka-aineet on aivan erilaista ja kenellakaan ei ole sokeria kuin puoli desia talossa -.-"

2. Taiwanilaiset mamat kauhistelee mita kaikkea sa paat sinne ja tunkee nappinsa peliin ja tuhoaa makuelamyksen.

3. Kenellakaan ei ole kokkaustarvikkeita. Paistinpannu: on. Kattila: on. Kaikki muu: ei ole.

4. Uunit (jos niita on), nayttaa tavallisille, mutta ne toimii aivan ihmeellisesti ja tuhoaa sun leipomuksia helposti

5. Ihmiset on kiinnostuneita ja saattavat maistaa. Mutta haukkuvat ruokaa pahannakoiseksi.

6. Jos ruoka eroaa paljon heidan tottumuksestaan, se ei voi olla hyvaa, koska se on ERILAISTA.

7. Kaikki mika lihottaa on pahaa.

Eli elkaa erehtyko tekemaan ruokaa. Silla kohta 8...

8. Jos haluat tarjoilla ruokaa muille, kuin perheellesi, saat kuulla saarnan siita, etta kiinalainen perhe menee ystavien, elaman, tomaattien, sahkotopselien ja alushousujen edelle.

Etta niin. Kiitos ja kuulemiin.