Nojaa, olikin sitten loppujen lopulta vähän vähemmän iih. Se odotus vähän kultas niitä...

Ensinnäkin ne paperit oli ihan täynnä sääntöjä. Toinen nivaska oli viisumin hakemista varten ja toinen nivaska oli kaikkea muuta yleistä. Siitä nivaskasta sivut 14-19 ja 26 oli niitä sääntöjä. (Sivuja on 30)

Tässä pumaskan parhaat palat (editoin osia niistä):

"A Summary of What to Bring
1. Passport - -
11. a big rotary smile!"

"You cannot step foot in illegal places like TC game shops or improper recreation centers. You may not go to KTV or MTV without proper adult company." Siis täh? Millasta on sitten proper adult company? Hihi.

"In school, especially in public high schools, a perm is not allowed for a schoolgirl." Ai ei sit permanenttii! Mut entä pojat, saaks ne permanentata hiuksensa ;D?

Siis suurin osa noista säännöistä (säännöt on kursivoitu) on jo siitä jouluna täytetystä kaavakkeesta tuttuja ja suurin osa vielä on järkeviä. Mut sit noi oli niitä kultasia sääntöjä, jotka pisti hieman hymyilyttään.

Sit on tietenki nää First night questions, eli kysymykset, mitkä pitäis kysyy siltä host perheeltä. Siinä on semmoisia jokapäiväiseen elämään liittyviä juttuja.
Niistä parhaat oli 34. "What are the rules about attending religious services" ja 41. "Please tell me how to interact with the house servants".

Sitten tietenkin on vielä très pelätty "Travel Rules Agreement". Siinä onkin useita  mielenkiintosia kohtia. Kiellettyjä asioita ovat mm.:

- se ettei käytä nimilappua (sen saa ottaa pois uimassa ja mennessä nukkumaan)
- Tour book  -kirjasen hävittäminen
- Julkisten hellyydenosoitusten tekemättömyys (ohhoh, ketä kohti ne sit pitää tehä??)
- Nimilapun hävittäminen
Ja tsidii - toista sukupuolta olevan henkilön huoneeseen meneminen

Että sellasta. Ihan mielenkiintosia papruja =D Pitää yrittää ees olla kiltti. Tuolla kiltteys on varmaan ihan eri rajoissa ku kiltteys täällä. Viimeisenä iloisena uutisena vielä semmosta, että mulle saattoi tulla jonkun toisen vaihtarin viisumipapereita. En ole kyllä ihan varma, kun siinä vain lukee sen nimi ja sitten paaaljon kiinalaisia merkkejä. Hätäviestejä on tämän vuoksi lähetetty jo maailmalle.